Juhlavuoden teos

Maiju Lassila täyttäisi 150 vuotta 28.11.2018. Tämän kunniaksi teemme  runoteoksen, joka kuljettaa lukijansa hänen jalanjäljilleen! Tulitikkuaskin muotoinen laatikko sisältää runokirjan, kartan ja runoihin loihditut upeat videotallenteet!
 
 
Miksi teemme elävän runoteoksen?
 
Nyt tehdään runoteos, joka saa runoja vieroksuvankin innostumaan!
Tohmajärvellä Peijonniemessä syntynyt Algoth Tietäväinen (eli Maiju Lassila, Algot Untola, Irmari Rantamala jne.) viettää 150-vuotissyntymäpäiväänsä vuonna 2018. Ensi vuonna tulee kuluneeksi myös sata vuotta hänen traagisesta kuolemastaan. Juhlistamme Algotin merkkivuotta tekemällä runoteoksen, jollaista ei ole aiemmin nähty!

 

”Elämään heränneet” –runoteos kuljettaa lukijaansa ja kokijaansa läpi Algotin elämän runokirjan ja kartan avulla, jotka on sijoitettu tulitikkuaskin muotoiseen laatikkoon. Tulitikkuja lainaamassa –teoshan oli Maiju Lassilan (siis Algotin) tunnetuin teos. Koska kirjailijapersoona oli monitahoinen, runoteoksemmekin on moniulotteinen: runoja voi lukea, kokea katsoen ja kuunnella sekä kirjaimellisesti kulkea hänen jalanjäljissään mukana tulevan kartan avulla.

 

Jokainen runo on tehty siis myös videotallenteeksi jossain paikassa, jossa Algot asui, opiskeli, teki töitä tai johon hänen teoksensa viittaavat. Löytöretkeilijät voivat tutkia runokirjan oheen tulevaa karttaa, johon on merkitty kukin Algotin tiedetty asuinpaikka.

 

Runoteos julkistetaan Algot Untolan 150-vuotissyntymäpäivänä 28.11.2018 Tohmajärvellä.

Olemme tekemässä runoteosta, joka kuljettaa lukijansa ja kokijansa kirjaimellisesti Maiju Lassilan eli Algoth Tietäväisen jalanjäljille! Tulitikkuaskin muotoinen laatikko sisältää kirjan, jossa on tohmajärveläisten runoilijoiden runoja, kartan Maiju Lassilan elämään liittyvistä paikoista. Teos on saatu eloon käsikirjoittamalla, säveltämällä ja taltioimalla runoja videoiksi, tunnelmiksi ja lauluiksi kartalle merkityissä paikoissa!