Maiju Lassila -kulttuurireitille

Klikkaa tästä ja lähde Maijun jäljille!

Millaista elämää Tohmajärvellä elettiin Algot Tietäväisen (1868-1918) eli kirjailija Maiju Lassilan lapsuus- ja nuoruusaikana (1868-1887)? Millaisia kokemuksia, ihmisiä ja kuvia piirtyi hänen mieleensä synnyinkunnastaan?

Näiden kysymysten vastausten jäljille pääset lähtemällä Maiju Lassila –kulttuurireitille, joka tutustuttaa 18 kulttuurikohteen avulla paitsi Algot Tietäväisen elämään, myös v. 1868 perustetun Tohmajärven kunnan ensi vuosikymmeniin.

Perusreitti (15km) suuntaa Kemieen, Luosojoelle, Oravaaraan ja Kirkkoniemeen ja kierroksella tutustut useaan säätyläiskartanoon, kauniiseen Kirkkoniemeen ja tuon ajan palveluihin. Kemien ympäristön upeat vaaramaisemat, järvinäkymät, polveilevat tiet ja rehevät lehtometsät vievät sinut näkymiin, joihin Algotkin rakastui.
Perusreittiä suositellaan erityisesti polkupyörällä ajettavaksi, sillä silloin on mahdollista pysähtyä helposti jokaisen tutustumiskohteen kohdalla. Lähes jokainen kohde on yksityisomistuksessa, joten pihapiiriin meneminen ei ole suotavaa.

Lisäreitti (n. 15km) suuntautuu Algotin lapsuudenkotiin Peijonniemeen ja kodin läheisyydessä olevalla Nenosenlammelle. Reitillä ajat hauskasti kumpuilevaa vanhaa Joensuu-Sortavala valtatien pohjaa.

Tästä voit ladata tulostettavan kartan sekä opasvihkosen, joiden avulla reitillä suunnistaminen on helppoa.

Kulttuurireitin käsikartta

Kohde-esittelyt

Maiju Lassila -kulttuurireitin on toteuttanut Elämään heränneet runoilijat ry. osana v. 2018 valmistunutta Harhama GO -hanketta, joka on saanut Leader-rahoitusta Keski-Karjalan Jetina ry:ltä.