Maiju Lassilan 150-vuotisjuhla Tohmajärvellä 1.12.2018

Maiju Lassilan 150-vuotisjuhlaa vietettiin juhlavasti Tohmajärvellä 1.12.2018! Tietäväisen (Algothin mukaan nimetyn) koulun liikuntasalissa hääri jo juhlia edeltävänä perjantaina massiivinen kenraaliharjoitus, jossa Keski-Karjalan musiikkiopiston kuukausien harjoittelemat musiikkinumerot herättivät jännittävää odotusta tulevaan juhlaan. Valo- ja ääniteknikot loihtivat juhlatilaan kauniin värimaailman ja kaikkien soittimien äänimaailmat tarkastettiin huolella aparaattien kautta toistumaan. Paikallisen cater-palvelun Kotipirtin kahvi- ja täytekakkupöydät valmisteltiin salin toiselle laidalle ja toisella laidalla juhlavieraita tervehti Algothin näköiskuva sekä Elämään heränneet -teoksen myyntipöytä. Perjantaina huhkimme lähes pikkutunneille asti kirjan paketointityössä, jossa usb-kortti sujautettiin kirjan taskuun ja kirja paketoitiin vyötteellä.

Lauantaina saatiinkin nauttia upeasta juhlasta! Työryhmämme moniosaaja Mervi Venäläinen oli suunnitellut ja käsikirjoittanut (sekä tietysti harjoitukset ohjannut) juhlan kahteen näytäntöön, jossa välitauolla oli kakkukahvit. Ville Karjalaisen johdolla kuulimme sykähdyttäviä musiikkiesityksiä useilta eri kokoonpanoilta ja mukana oli kantaesityksiä Algotin teksteihin. Juhlaan toi draamaa lavalla nähty Algoth itse! Kuulimme Algotin kertomana hänen valikoituja tekstejään. Laajakankaalla nähtiin myös koko teoskirjo kansikuvina, jotka kirjailijalta oli hänen elinaikanaan julkaistu. Näimme myös makupaloina kaksi runofilmatisointia, jotka ovat mukana Elämään heränneet -teoksessa.

Maiju Lassila 150-vuotisjuhlasta 1.12.2018, kuvat ottanut Timo Jumppanen

Juhla oli suunniteltu poikkeuksellisen moniaistisella formaatilla ja uskon monen yhtyvän kokemaani tunnelmaan, että oman kylän poika, Algoth Tietäväinen eli Maiju Lassila, sai arvoisensa 150-vuotisjuhlan! Kiitämme juhlan tuottajia Keski-Karjalan musiikkiopistoa, yhdistyksemme tehohallitusta (alias ”Algotin enkelit”, ylhäällä näkyvässä kuvassa Miia, Minna, Riitta ja Mervi) ja Tohmajärven kuntaa ikimuistoisesta tilaisuudesta.

Pääjuhlaa seurasi yhdistyksemme yksityistilaisuus, jossa halusimme antaa kiitoksen teoksen tukijoille ja tekijöille. Teosta on ollut tekemässä upea ja yllättävän suuri joukko. Lämmin kiitos heille!

Ensipainoksen painettua (40 eur) tai sähköistä (25 eur) versiota voi tilata lähettämällä sähköpostia elamaan.heranneet.runoilijat@gmail.com. Lähetämme haluamallesi tuotteelle laskutus- ja toimitustiedot! Katso esittelyvideomme runofilmatisoinneista: https://vimeo.com/282676737

1.12.2018 Maiju Lassila juhlan kutsu

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *